E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 22 Юни 2016 13:13

Информационна беседа за катаракта в Централ Хоспитал

Информационна беседа за катаракта в Централ Хоспитал Информационна беседа за катаракта в Централ Хоспитал

 

Болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив съвместно с Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан организира информационна среща за най-честото очно заболяване сред възрастните хора - катаракта (перде на окото). 

Темата на беседата е „Оперативно лечение на катаракта и видове вътреочни импланти“. Тя ще се проведе на 29 юни 2016 г., сряда от 15 ч. в болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив на бул. „Васил Априлов“ 20. Всеки присъстващ ще получи възможност за консултация.

За катарактата е известно, че заболяването обикновено протича безсимптомно, докато очното перде не стане достатъчно голямо, за да засегне зрението. Въпреки че някои хора могат да подобрят зрението си, използвайки очила и контактни лещи, единственият начин за лечение е оперативна интервенция, която включва премахване на увредената леща и заместването й с изкуствена.

Тази беседа е втората, която екипът на очно отделение към МБАЛ „Централ Хоспитал“ и Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите организират за пациентите. През март при голям интерес премина информационната кампания за глаукоматата. След лекцията в продължение на 4 дни офталмолози правиха безплатни прегледи за глаукома на пациенти. 

 

Последно променена в Сряда, 22 Юни 2016 13:17