E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 21 Януари 2015 23:33

Световната мания по логическите пъзел стаи завладя и Пловдив/СНИМКИ/

Първата приключенска логическа пъзел стая вече е факт и в Пловдив. Тя се намира в уникалната по рода си „Къща на Загадките“, локализирана на възлово място на Главната улица.

 

DOMUS REBUS предлага на своите играчи несравнимо интерактивно преживяване на живо, където един екип от 2 до 5 участника, решават поредица от загадки, докато времето безмилостно ги притиска. Стаята под кодовото название “The Missing Elements” ще ви потопи в атмосферата на стария романтичен Париж, където през 1935 г. двама влюбени ще търсят пътя един към друг, за да намерят изхода и да бъдат завинаги заедно. Целта на играта е да намерите и да решите всички загадки, които се появяват по пътя ви до финала, като за това разполагате с категорично определено време. Точно 60 минути и нито минута повече е всичко, което имате. Останалото е във вас и зависи от вас. Трябва да сте бързи, сръчни, съобразителни и най-важното да работите в екип.

 

Преди време имахме късмета да попаднем на място в чужбина, което толкова ни заинтригува и въодушеви, че още след излизането си от конкретното помещение, с мъжа ми си казахме – това е нещото, с което можем и искаме да допринесем за разнообразяването на развлекателните предложения в любимия ни Пловдив.Как конкретно „Къщата на Загадките“ може да постигне това? В основата си идеята е насочена към тези групи хора, които имат желанието за прекарване на свободното си време в атмосфера на интелектуално предизвикателство, съчетано с отборна работа и дух. Това последното, за съжаление е прекалено рядко срещано явление в нашата страна и това, че проектът ни е изключително така ориентиран е една от основните причини да го обичаме толкова много. DOMUS REBUS насърчава хората да работят в екип и им доказва, че често да се справиш с определено предизвикателство е много по-лесно и несъизмеримо по-приятно заедно с други хора, отколкото сам. И всичко това в една приятна, мистериозна и вълнуваща атмосфера, за постигането на която сме инвестирали всичката ни фантазия, желание и любов.”, споделя пред PlovdivskiNovini.comавторът на Къщата на Загадките  Натали Симеонова.

 

 

Уникалността на играта е, че вие всъщност сте физически вътре в историята. Когато четете книги, можете да си представите мястото и героите. Когато играете виртуални игри онлайн, може да се потопите в атмосферата, но не сте физически в историята. В „Къщата на Загадките“ всичко е 100%  истинско и главният герой сте вие! Вместо просто да местите мишката, вие ще бъдете мишката, вие ще докосвате, местите, мислите и намирате всички скрити предмети и улики, които ще ви помогнат да стигнете до края.

 

Ако сте човек, който обича гатанките, решаването на сложни пъзели и логически задачи или просто търсите предизвикателство, това е мястото за вас.

 

Всичко започва през 2007 г. в Япония, за да се превърне днес в световна мания от развлекателния бизнес. Създателите на този тип стаи се състезават помежду си в търсене на все по-уникални места, като стари училища, разрушени болници, изоставени увеселителни паркове, стадиони, църкви и т.н. В Пловдив, DOMUS REBUS (от латински: Къщата на Загадките), оживява между стените на стара еднофамилна къща в центъра на града, където преди броени дни отвори мистериозните си 100-годишни железни врати, за да посрещне първите, които се осмелиха да прекрачат прага й.

 

А, ВИЕ?

 

ОСМЕЛЯВАТЕ ЛИ СЕ ДА ПРИЕМЕТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, КОЕТО САМО 30%  В СВЕТОВЕН МАЩАБ УСПЯВАТ ДА ПРЕОДОЛЕЯТ?

 

DOMUS REBUS ВИ ПРЕДИЗВИКВА! 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: http://domusrebus.com/