Коледарчета поздравиха кмета и съветниците на Община Марица

19 Дек 2023 07:29

Двайсет деца от ДГ „Здравец“ в село Граф Игнатиево поздравиха кмета Димитър Иванов и съветниците на Община Марица с предстоящите празници за Рождество Христово. Осем коледарчета направиха наричания за успех и берекет, а девет красиви малки балерини танцуваха под звуците на коледни песни. Заедно с тях в празничната програма се включиха и помощници на Дядо Коледа – две джуджета, които пяха, танцуваха с връстниците си и с радост асистираха при поднасянето на подаръците, осигурени от ръководството на общината.
„Имаме прекрасни деца. Именно за тях си заслужава да работим“, заяви кметът Димитър Иванов. Той благодари за чудесните изпълнения и пожела на малчуганите да са здрави, щастливи, а Дядо Коледа да им донесе най-прекрасните подаръци.
Директорката на детското заведение отправи благопожелания към ръководството и служителите на Община Марица. „Коледа е символ на любов, надежда и доброта. Съхранявайки традициите, наследени от нашите деди, нека почувстваме магията на празника и я предадем на нашите деца – да помогнем на нуждаещите се, да утешим страдащите, да ободрим тъжните и да дарим усмивки“, каза Станка Колева. Тя пожела на всички да посрещнат Новата година със светли чувства, с повече вяра и надежда за по-добър и мирен свят.
Празничното тържество споделиха и сирачета и деца с увреждания, които живеят в Община Марица. За 12-та поредна година кметът Димитър Иванов подари лакомства и средства за посрещане на коледните и новогодишните празници на 237 деца, които нямат родители или имат здравословни проблеми. С радост и вълнение те прегръщаха кмета и благодариха за топлото отношение и подаръците. Тези, които не успяха да присъстват на тържеството, ще получат коледните дарове от кметовете на населените места, в които живеят.

Main Menu