ОбС Марица разреши заем за два важни проекта

20 Ян 2024 13:10

 

Общински съвет Марица взе решения за отпускане на временен безлихвен заем от бюджета на общината за стартиране на дейностите по реализацията на два проекта от особена важност за нейното развитие.

Първият е по Проект за "Реконструкция и рехабилитация на общински пътища на територията на Община „Марица“, който предвижда:

• Реконструкция и рехабилитация на общински път Граф Игнатиево-Динк-Крислово-Желязно-Войводиново- в участъка от началото с. Граф Игнатиево до с. Динк.

• Рехабилитация на общински път в участъка с. Крислово – с. Желязно – с. Войводиново.

• Рехабилитация на общински път-Калековец-Крислово.

Вторият проект е за въвеждане на енергийно-ефективни мерки за улично осветление в Община „Марица“.

Реализацията и на двата проекта ще доведе до осигуряване на по-добра инфраструктура, както и въвеждането на енергийно ефективни мерки с цел намаляване на потреблението и оптимизиране на осветлението на населените места в общината.

Проект „Въвеждане на съвременни енергийно-ефективни мерки за улично осветление в община Марица“ стартира след като през септември 2023 година Димитър Иванов, кмет на Община „Марица“, подписа договора за безвъзмездна финансова помощ с Министерство на енергетиката по Националния план за възстановяване и устойчивост на стойност 1 217 199,52 лева.

Реконструкцията на общинската пътна мрежа също е по договор за безвъзмездна помощ на стойност над 2 000 000 лева, подписан с Държавен фонд "Земеделие".

Main Menu