Астън Вила и Челси не се победиха в голово шоу

28 Апр 2024 00:42

Отборите на Астън Вила и Челси изнесоха истински спектакъл и завършиха при резултат 2:2 в двубой от 35-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Бирмингамци събраха 67 точки и заемат четвъртото място в класирането. Лондончани са девети с 48 пункта.

Домакините откриха резултата още в четвъртата минута. Люка Дин центрира от фланга, а топката срещна крака на Марк Кукурея и влетя в мрежата за 1:0.

В 42-ата минута футболистите на Астън Вила удвоиха преднината си, когато отново се придвижиха добре в предни позиции, а Морган Роджърс отправи плътен изстрел от границата на наказателното поле - 2:0.

В 61-ата минута гостите се върнаха в мача. Конър Галъхър влезе в пеналта, където бе фаулиран, но топката отиде в Нони Мадуеке, който не сбърка - 2:1.

В 82-ата минута натискът на ''сините'' даде своя резултата. Конър Галахър получи топката пред пеналнта на домакините, отвори си пространство и нанесе перфектен удар с левия крак, който попадна в горния десен ъгъл на Робин Олсен - 2:2.

За Астън Вила предстои домакинство на Олимпиакос в първи полуфинален сблъсък от Лигата на конференциите. Челси пък ще посрещне Тотнъм в двубой от Премиър лийг.