Размерът на местните данъци и такси в Община Марица остава непроменен

18 Дек 2023 12:54
Размерът на местните данъци и такси в Община Марица остава непроменен Размерът на местните данъци и такси в Община Марица остава непроменен

 

През новата 2024 година няма да има увеличаване на местните данъци и такси. Това реши Общински съвет Марица на последното си за 2023 година заседание по предложение на кмета на общината Димитър Иванов.

Съветниците приеха План –сметка за битовите отпадъци и изменения и допълнение в Наредбата за администриране на местните данъци и такси. Промените касаят урегулирането на местната наредба с промените в законите за туризма, автомобилния превоз и други. Прецизирани са разпоредбите на НОРМД относно имотите, освободени от данък върху недвижимите имоти, както и разпоредбите на ЗМДТ относно сградите, въведени в експлоатация и получили сертификат за енергопотребление. Измененията в Наредбата урегулират и размера на туристическия данък, като той вече е съобразен и с населеното място, в което се намира обекта.

В края на сесията своя поздрав към кмета на общината, общинските съветници и общинска администрация отправиха от ДГ "Здравец" от с. Граф Игнатиево.

Main Menu