Зингаревич: Филипов се опитваше да вземе клуба

02 Фев 2024 16:10

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич говори по актуалните медии, свързани с клуба.

„Финансовото положение на Ботев е стабилно. Като цяло времената са трудни за всички клубове, но състоянието на клубовете не трябва да зависи само от собствениците, а да се наложи модел, през които отборите могат да се самоиздържат. Това се опитваме да направим и мисля, че до някаква степен това започва да се случва. Продадохме немалко футболисти. Това естествено изисква време, за да се адаптираме и това неминуемо води до промени в клуба. Вече мисля, че имаме стабилност и сега трябва само да продължим развитието“.

Нямам никакви отношения с Илиян Филипов, само договорни, които той има с клуба. Той има бокс на стадиона и толкова. Той се опитваше да се постави в позиция да може да вземе клуба, което аз не мога да разбера откъде идва това. Аз никога не съм си и помислял да се оттеглям на първо място, за да има такава възможност“, обясни босът на канарчетата отношенията си с Илиян Филипов.

„Знам само някакви неща от пресата за проблеми с някои от феновете. През миналата година имахме проблеми с охраната и трябваше да се направят промени. Мисля, че трябва да се отправят въпроси към оперативното ръководство.

Босът на Ботев Пд, че основната цел на клуба е да бъде независим и стабилен финансово и се надява постепенно играта и резултатите да се подобрят. Целта до края на сезона ще бъде спечелването на Купата на България, а от следващия целите може да бъдат и по-сериозни.

„Имаме добри отношения с Душан Керкез и се надяваме да подпишем нов договор. Той се присъедини с 12-месечен, но искаме да продължим работата си. Мисля, че вече има разговори по този въпрос със спортния директор. Знам, че той се чувства добре тук и има също желание да продължи да работи“, заяви Зингаревич.

Main Menu