Павел Колев: Банковата сметка на Локомотив отдавна е със запор от НАП

08 Ян 2024 14:22
Павел Колев: Банковата сметка на Локомотив отдавна е със запор от НАП Снимка: Plovdivskinovini.bg

Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) - Павел Колев коментира ситуацията в клуба часове преди отборът да стартира зимната си подготовка. Шефът на "черно-белите" очерта приоритетите и целите, които тимът ще преследва, след което сподели, че банковата сметка на Локо отдавна е със запор от НАП. Колев все пак увери, че в следващите дни този проблем ще бъде разрешен.

"Доста неща се промениха от последното ми изявление. Има промяна в собствеността на клуба, за която вие сте уведомени. Оттам нататък, чисто стратегически, клубът е в процес на преформулиране на целите си. Има доста задачи за решаване, които ще се решават в движение. Промени вече има - имаме нови футболисти, имаме преформулиране на целите.

Приоритет пред Локомотив (Пловдив) ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и на отбора. Нашата задача е да направим така, че това да се отрази благоприятно на отбора. Предстоят и други промени, които са много важни - Общо събрание, на което ще бъде избран нов съвет на директорите и нов изпълнителен директор. 

Нашата цел ще бъде заздравяването на клуба да не се отрази негативно на представянето на отбора.



Може да има разговори с отделни футболисти за техните заплати, но кой знае колко сериозна промяна в бюджета няма как да настъпи. В топ 6 Локомотив (Пловдив) със сигурност не е на челните места по бюджет, даже бих казал на едно от последните места. Може да се въведе някаква пестеливост.



Банковата сметка на клуба е една и много отдавна е със запор от НАП. Проблемът е друг - чисто технически. Справили сме се с този проблем или поне сме на финалната права да се справим. Сметката ще работи нормално в следващите дни. 

Нямаме проблем с лицензирането към този момент. Усложнения винаги има, въпрос на техника е как ще ги решим. Трябва да се погасяват задълженията към държавата, а не да се допуска месеци наред да не се плаща. 



Проблемът не зависи само от нас. Към момента нямаме разрешение да ползваме всички помещения на стадион "Локомотив". Ще разговаряме какви са възможностите и как да нанесем промени в настоящото споразумение с Община Пловдив. 



Хоркаш и Евандро имат договори с клуба и започват тренировки. Хоркаш е тук, Евандро утре каца в България. Към Хоркаш има сериозен интерес. Дали нещата ще се развият така, че да получи тази оферта, която да го удовлетворява, е въпрос на време. За Евандро няма нещо конкретно.

 Договорът на Мендоса свърши и този футболист няма бъдеще в Локомотив. С Милош Петрович сме водили доста разговори - позицията на клуба е ясна, неговата също, и към момента няма допирни точки. Не е изключено да намерим такива в следващите дни.

Не сме единственият клуб от Първа лига, който остава в България. Лагер в чужбина ще натежи на бюджета. Всеки един от тези футболисти, чиито договори изтичат, може да подпише с друг отбор. Ще има стратегически решения в полза на това да се намерят конкретни дългосрочни изпълнители за конкретни позиции. След като един играч на определена позиция си тръгва, ще изпробваме съответната алтернатива. Клубът е над всички! Отборът ще трябва да мисли за дългосрочното си развитие. Без да абдикира от цели трябва да търси адекватни заместници на футболисти, които си тръгват", каза Колев.

Main Menu